Klik HIER voor de homepage van Tennisclub Venray

User Name

Password

Info New or Forgotten?
Zoeken
TC Venray > Tennisles > Info junioren
Delen

Tennisles bij TCV

voor junioren

Op deze pagina en overige pagina's waarnaar verwezen wordt, lees je hoe de lessen en trainingen bij TCV zijn opgebouwd. Leest u liever een document (pdf), klik dan hier.

Inleiding Tennisles bij TCV

 

Tennis is een technische sport. Als je jong begint, is het makkelijker om te leren. Bovendien is tennis erg leuk en leer je er veel van: problemen oplossen, jezelf motiveren als het tegenzit, samenwerken met je teamgenoot en nog veel meer.
Ook als je niet Rafaël Nadal of Roger Federer wilt worden, is tennis op ieder niveau een aantrekkelijke sport.

 

Tenniskids

 

De jongste jeugd van 5-10 jaar start in het programma “Tenniskids”, waarbij het belangrijk  is dat de spelers op een speelse manier kennis maken met het tennisspel. Coördinatie, gooien en vangen, balanceren, springen  en rennen worden geoefend in uitdagende vormen. In fase “rood” (mini-tennis) hebben de kinderen al alle technieken van het tennisspel geoefend. Alle facetten van het tennisspel worden bij Tenniskids in wedstrijdvormen toegepast, waarbij ook de tactische grondbeginselen van het spel geleerd worden.

Dit programma is overgewaaid uit Engeland en wordt door de KNLTB (Tennisbond) door heel Nederland gepromoot. Tennisclub Venray is een vereniging die zich “Tenniskidsvereniging” mag noemen. De trainingen worden verzorgd door de clubtrainer die hiervoor de licentie “Tenniskids” heeft behaald. ’s Zomers worden de lessen op ons tennispark gegeven en in de winter in  tennishal “De Schaapskooi”. De groepen bestaan uit 8-12 kinderen op een baan.

Op de website www.tenniskids.nl staat alle overige informatie over Tenniskids.
Ook staan er een aantal kijkwijzers (filmpjes) waarop het niveau van spelers in diverse categorieën gedemonstreerd wordt.. Klik hier en scroll op de pagina naar beneden voor de diverse kijkwijzers.

Reguliere training

Heeft het jeugdlid het programma Tenniskids afgesloten dan gaat het automatisch verder naar de volgende fase: training op het grote veld voor junioren van 11-17 jaar. De geleerde vaardigheden en ervaringen worden verder ontwikkeld, waarbij steeds meer de nadruk komt te liggen op het spelen van een wedstrijd. De trainingen zullen gericht zijn op het leren van tactische en mentale vaardigheden waarbij het technische aspect natuurlijk niet uit het oog wordt verloren. 
De trainingen in deze fase worden ’s zomers verzorgd door onze gekwalificeerde clubtrainer op ons tennispark en in de winter in  tennishal “Maascourt”. De groepen bestaan uit 5 spelers op een baan of 8 spelers op 2 banen.

Voor meer informatie over de reguliere training klik hier.

 

Overige trainingen junioren

Voor meer informatie over Tennisschool Maascourt klik hier

Voor meer informatie over de KNLTB-bondstrainingen klik hier 

TenniskidsTenniskids
Klik hier voor nadere uitleg over Tenniskids
Reguliere clubtrainingReguliere clubtraining
Klik hier voor nadere uitleg over de reguliere clubtraining
Selectie trainingSelectie training
Klik hier voor nadere uitleg over de selectie training

SPONSORS

Copyright © 2009-2016 Tennisclub Venray. Alle rechten voorbehouden.

Gebruiksvoorwaarden

Technische informatie

Contact