Klik HIER voor de homepage van Tennisclub Venray

User Name

Password

Info New or Forgotten?
Zoeken
TC Venray > Vereniging > Archief > Interne Competitie
Delen

TCV reglement Interne Competitie 2014

 1. U kunt zich inschrijven voor de interne competitie, als volledig deelnemer of als reserve speler/speelster. Iedere deelnemer confirmeert zich aan dit reglement. Voor volledige deelname dient men op alle speeldagen beschikbaar te zijn, anders dient u zich op te geven als reserve speler/speelster met vermelding van speeldata waarop men verhindert is. Diegene die externe competitie spelen kunnen zich ook inschrijven, doch niet competitie spelers worden met voorrang ingedeeld.
  Het inschrijfgeld bedraagt € 5,00 te betalen via automatische incasso.
 2. Op basis van speelsterkte deelt de wedstrijdleiding u in naar poule en team. De wedstrijdleiding wijst ook de teamcaptains per team aan. De bedoeling is om de teams voor wat betreft speelsterkte zoveel mogelijk gelijkwaardig te laten zijn, zodat een optimale competitie bereikt kan worden. Op elke speelavond spelen steeds twee teams onderling 4 wedstrijden; te weten; 2x MIX + 1x DD + 1x HD. Uitgaande van 4 teams per poule, komen alle teams onderling 1x tegen elkaar uit. Na 3 wedstrijden maakt de nr. 1 promotie en zal de nr. 4 degraderen. Daarna worden nog 2 wedstrijden gespeeld. Er word per avond in principe volgens een vast schema gespeeld, namelijk: Mix, DD, HD en Mix.
 3. Alle deelnemers dienen 10 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn. U wordt verzocht zich te melden bij de captain van uw team.
 4. Je kunt op het inschrijfformulier aangeven of dat je captain van een team wilt zijn. Bij een tekort aan captains zal de organisatie zelf captains aanwijzen. Indien dit ongewenst is dien je zelf binnen jouw team een vervanger aan te wijzen en dit door te geven aan de organisatie.
 5. Indien iemand onvoorzien verhinderd is, dient hij/zij dit te melden bij zijn eigen teamcaptain. Deze kan dan een reserve speler inschakelen uit de reservelijst. Men mag geen spelers van een ander team lenen. Het is echter wel mogelijk om mensen van het eigen team meerdere wedstrijden op een avond te laten spelen.
 6. Het thuisspelende team zorgt ervoor dat de ballen klaarliggen voor de volgende wedstrijd en levert deze na de laatste wedstrijd in bij wedstrijdleiding. Het thuisspelende team veegt tevens de baan na iedere wedstrijd.
 7. Voor elke wedstrijd is 40 minuten gepland. Het einde van de partij wordt aangegeven door de bel. De stand in games op het moment van het belsignaal is bepalend voor de uitslag en puntentelling
  a.    Bij winst van een partij krijgt de winnaar 2 partijpunten en de verliezer 0.
  b.    Bij een gelijkspel krijgen beide teams 1 partijpunt voor en 1 partijpunt tegen.
 8. Op een speelavond speelt een team tegen een ander team uit dezelfde poule 4 wedstrijden. Het team wat de meeste partijpunten behaalt wint en krijgt 2 winstpunten. Bij een gelijke stand krijgt elk team 1 winstpunt. Het team met de meeste winstpunten aan het einde van de competitie is poulewinnaar.
 9. De standberekening in de poule is op volgorde van:
  a.    De meeste Winstpunten.
  b.    Beste saldo Partijpunten.
  c.    Beste gamesaldo.
  d.    Meeste games voor.
 10. Indien in een poule, meerdere teams een gelijk aantal Winstpunten heeft behaald, dan wordt de volgorde als volgt vastgesteld:
  a.    door het onderlinge resultaat. Er wordt dan een stand opgemaakt op basis van alleen de wedstrijden tussen de gelijkstaande teams; waarna de volgorde wordt bepaald door:
  b.    Beste saldo Partijpunten.
  c.    Beste gamesaldo.
  d.    Meeste games voor.
 11. Per speelavond, stellen de teamcaptains gezamenlijk het wedstrijdschema vast, noteren de uitslagen op het betreffende formulier, en leveren dit aan het slot van elke avond bij de wedstrijdleiding in.
 12. Indien wedstrijden niet gespeeld kunnen worden door weersinvloeden etc. worden alle wedstrijden als gelijkspel genoteerd. De punten die voor de afgebroken partij zijn verzameld, blijven gehandhaafd.
 13. De teamcaptains worden geacht hun teamgenoten bijtijds te informeren m.b.t. teamsamenstelling en wedstrijdindelingen.
 14. Het team dat uiteindelijk, na 5 speeldagen de meeste punten heeft behaald, is winnaar van zijn poule en wordt op de laatste competitiedag gehuldigd. Bij een gelijk puntentotaal telt het onderlinge resultaat, daarna het saldo van de games en in alle overige gevallen beslist de wedstrijdleiding.
 DE RECREATIECOMMISSIE WENST U EEN SPORTIEVE COMPETITIE TOE !!!

Interne competitie 2013

De Interne Competitie is een titanenstrijd op vijf dinsdagavonden met een hoog gehalte aan gezelligheid. Net als vorig jaar beginnen we al vroeg in het seizoen. Het voorjaar barst los in april. Op ons mooie park kan je daarvan volop genieten. De banen moeten misschien nog wat wennen aan ons driftig tennisspel.
 
Ieder seniorlid van TCV mag meedoen aan deze competitie. Niemand uitgezonderd. Ook deelnemers aan de externe competitie mogen hierop inschrijven, met de afspraak dat de niet-deelnemers aan de externe competitie voorrang krijgen. Wij maken weer 12 mooie mixteams, 6 in de A- en 6 in de B-poule. Elk team bestaat uit 3 dames en 3 heren. De captain maakt voor elke avond het strijdplan, de opstelling voor de dubbels en de mixpartijen. En op het terras heerst gezelligheid met drank en hapjes.
 
We spelen op 16 en 23 april en op 7 – 14 en 28 mei. Het startschot valt steeds om 19.00 uur. Elke avond speel je tegen een ander team. Op 28 mei, op dinsdagavond dus, is tevens de slotavond.
Dus wil je meedoen aan dit geweldige evenement: SCHRIJF JE NU IN !!! (dit geldt ook voor reserves). Let op dat je bij inschrijving een rubriek of categorie kiest, vaste speler of reserve speler of captain. Bij onvoldoende aanmeldingen voor captains moeten we daarvoor helaas vrijwilligers aanwijzen!!
De deelname kosten voor vaste spelers bedragen 5 euro; betaling via automatische incasso.
Mocht je niet alle speeldagen kunnen, schrijf dan in als reserve!!
 

Verslag Interne competitie 2010

De vrijmetselaars hebben er één. De Hells Angels ook. Net als motorrijders. En de mensen van de interne ook.
In het vroege voorjaar, vlak nadat het tennisseizoen begonnen is, staan zij op het veld. Zij durven zich bloot te geven na de barre winter zonder tennis of tennis in de hal. Nog onwennig,, de slagen nog lang niet in de arm. De conditie nog erbarmelijk. Maar ze staan er. In de nog donkere voorjaarsavonden, in de kou. Maar op het veld is het warm. Want het samenzijn verwarmt. Net als de opzwepende woorden van de teamgenoten en de felle concurrentie met de andere teams.
Sommige jaren boffen we. Dan is het lekker warm. En worden we op het terras zat. Maar als het nodig is, worden we zat binnen. Maar dat is geen verplichting hoor! Er wordt ook thee geschonken.
Dit is het beeld: Twee keer zes teams. Van diverse samenstelling , afkomst, ouderdom, jeugd. Met snor en zonder snor. Of met verwijderde snor. Geschoren of geharst. Het maakt niet uit.
En het is bere gezellig. Het schept verwantschap. En daarom hebben de mensen van de interne er ook één: een geheime verstandhouding: the nudge. Van ‘” eej, ôw ken ik. En geej kent mej”.
Maar de interne is voor iedereen. En na een keer hoor je er helemaal bij. En… je hebt the nudge!
Volgend jaar ook meedoen? Geef je op bij Robin van de Ven of bij Tolin Ramirez. Keileuk. De interne.
Doen!
Eindstand:
Poule A
1. Team D (August Janssen)                       8 winstpunten
2. Team B (Luc Bouwens)                            6 winstpunten *
3. Team E (Wilja Brokking )                          6 winstpunten *
4. Team A (Gerard Loeffen)                          6 winstpunten *
5. Team C (Desiree van Hassel)                2 winstpunten *
6. Team F (Carla Kleeven)                           2 winstpunten *
Poule B
1. Team H (Nel Hendrix-Pelzer)                  8 winstpunten *
2. Team G (Frank Rozijn)                             8 winstpunten *
3. Team K (Henk van den Heuvel )            5 winstpunten  
4. Team J (Jo Tax)                                         4 winstpunten  
5. Team I (Marlo Rosa Lino-Timp)             3 winstpunten  
6. Team L (Tolin Ramirez)                           2 winstpunten 
 
* saldo partijpunten is bepalend voor de einduitslag

Het verloop van de interne competitie 2008 voor u samengevat

De schrijverspen wordt doorgaans niet zo snel ter hand genomen. Pieter de Greef, vervangend captain op de laatste speeldag, staat niet alleen op de baan zijn mannetje, maar weet ook fijntjes het verloop van deze competitie neer te zetten. Klik hier boven voor zijn verslag.

Eindstand Interne competitie 2008 volgens Reglement

Klik op bovenstaande koppeling om de eindstand, opgemaakt volgens het reglement, in te zien. Deze eindstand is gelijk aan de eindstand van PMS hieronder; alleen het aantal behaalde punten wijkt af.

Reservespelers Interne Competitie 2013

Kim Kusters, Frans Lipman, Oda Creemers, Peter van Beek, Remko Schrömbges, Bernard Tiggeloven, Ed van Kruijssen, Joost Wittgen, Annemarie Gerrits, Harrie Lodewijks, Henny Hendriks, Franic Voets, Niels Welhuis, Gerrie Geene. 
Telefoon nummer vind je op Pagina Vereniging>Leden On Line, zomer 2013, senioren.

SPONSORS

Copyright © 2009-2016 Tennisclub Venray. Alle rechten voorbehouden.

Gebruiksvoorwaarden

Technische informatie

Contact